Sumar comanda
 
  Total: 0,00 leiff (empty)

  1 TERMENI SI CONDITII

  Va rugam sa cititi cu atentie prezentele Termeni si Conditii, denumite, in cele ce urmeaza, in integralitatea lor “Documentul”,dar si Pagina de Confidentialitate si Pagina privind modulele cookie inainte de a naviga pe acest site sau inainte de plasarea unei comenzi.


  Folosirea acestui website: www.adalee.ro, crearea unui Cont pe Site si/sau realizarea de Comenzi online semnifica acceptul Dvs. in ceea ce priveste Termenii si Conditiile mentionate mai jos.
  Aceste Termene si Conditii Online sunt valabile exclusiv pentru achizitionarea Bunurilor Adalee.ro, denumite in cele ce urmeaza “Bunurile/Produsele” afisate pe Site-ul www.adalee.ro si comercializate online.


  Vanzatorul – Onixia Accesorii SRL, persoana juridica de nationalitate romana, cu sediul social in str. Splaiul Unirii, nr. 168, bl. T3, ap. 1403 Sector 4, Bucuresti, inmatriculata la ORC Bucuresti, sub nr. J40/142/2013, avand CUI RO31063696, tel. 0770670056, email comenzi@adalee.ro, denumita in cele ce urmeaza “Vanzatorul/Adalee.ro”.

  Utilizator – orice persoana fizica care are varsta 18ani implinita sau persoana juridica, legal constituita, inregistrata pe Site, direct, sau prin reprezentantii sai legali, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice Site-ului din sectiunea Termeni si Conditii .

  Cumparator/Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta de 18 implinita sau persoana juridica sau orice entitate juridica, legal constituita, care isi face un Cont in Site, care are sau obtine acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Vanzator (electronic, telefonic etc.) in baza crearii unui Cont si/sau in baza unui acord de utilizare existent intre Vanzator si acesta si care, acceptand Termenii si Conditiile, efectueaza o Comanda valida pe Site (initiaza, completeaza si finalizeaza o Comanda). Inainte de a fi Cumparator/Client, orice persoana fizica, persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site, devine mai intai Utilizator.


  Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Utilizatorului/ Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi, garantii Bunuri etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.

  Cos/Cosul meu – sectiune din Cont care permite Utilizatorului/Cumparatorului/ sa adauge Bunuri si/sau Servicii pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care Bunurile nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea Comenzii, Utilizatorul/Cumparatorul va beneficia de serviciul oferit de catre Vanzator de urmarire a Bunurilor prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia.

  Site – magazinul online gazduit la adresa web www.adalee.ro si subdomeniile acestuia.

  Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri de pe Site.

  Bunuri – orice Produs listat pe Site, inclusiv Produsele mentionate in Comanda, ale caror caracteristici au fost agreate de Cumparator, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat, inclusiv documentele aferente mentionate in prezentul Document.

  Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

  Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului. Comanda valida confirmata de catre Vanzator, conform celor specificate in prezentul document, constituie Contract

  Continut – reprezinta:
  - toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic; incluzand, dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, care sunt detinute de Adalee.ro, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare);
  continutul oricarui e-mail trimis Utilizatorilor/Cumparatorilor/Clientilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  - orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului/Clientului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
  - informatii legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
  - informatii legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
  - date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

  Document – prezentele Termene si Conditii.

  Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.), continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la Produse/Bunuri similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la Bunuri si/sau Servicii adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite” precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

  Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun de catre Vanzatorul, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

  Newsletter - mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra Bunurilor, Serviciilor si/sau Promotiilor desfasurate de catre Vanzator intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

  Link – legatura intre documente/module/pagini apartinand Site-ului (link-uri interne) sau intre Site si alte site-uri relevante exterioare acestuia (link-uri externe).

  Drepturile Clientilor/Cumparatorilor, asa dupa cum sunt prevăzute în Legea nr. 449/2003, actualizata si republicata, privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, precum si in actele normative incidente in materie, nu sunt afectate prin prezentul Document.

  2 DOCUMENTE CONTRACTUALE

  2.1.  Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
  2.2.  Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii, are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
  2.3.  Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor din Comanda, in sensul scaderii numarului acestora. Intr-o astfel de situatie, Vanzatorul va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna proportional o parte din suma achitata.
  2.4.  Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul email-ului (postei electronice) si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.
  2.5.  Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului.

  3 POLITICA DE VANZARE ONLINE

  3.1.   Folosirea Continutului, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea acestuia, implica aderarea si acceptarea Utilizatorului/Clientului la prezentele Termeni si Conditii.
  3.2.   Utilizatorul/Clientul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta Documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment, cu exceptiile precizate expres in prezentul Document. In cazul in care Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru Document, trebuie sa o faca in scris, in mod clar, expres si neechivoc, prin transmiterea unui email in acest sens Vanzatorului, la adresa de e-mail: comenzi@adalee.ro . Odata cu revocarea acceptului pentru Termeni si Conditii, Utilizatorul/Clientul accepta ca renunta la: accesul la Bunurile oferite de Vanzator prin intermediul Site-ului, primirea newsletter-elor si/sau comunicarilor din partea Vanzatorului de orice natura (electronice, etc.)
  3.3.   Cu titlu de exceptie, Cumparatorul/Clientul nu poate sa isi revoce acordul exprimat in favoarea respectarii Termenilor si Conditiilor Online pe perioada derularii unui Contract, pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de Vanzator pentru Produsele livrate si/sau Serviciile prestate in baza Comenzii onorate de Vanzator
  3.4.   Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator.
  Pentru motive justificate Vanzatorul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/ Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/ Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Vanzatorul. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al Vanzatorului, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus mentionate.
  3.5.   Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “Contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
  3.6.   Vanzatorul poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
  3.7.   Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia, etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
  3.8.   In cazul platilor online sau prin virament, Vanzatorul nu este/nu poate fi facuta responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand, dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de moneda nationala Leul (RON), comisioane interbancare, comisioane BNR, etc. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.
  3.9.   In imaginile de prezentare a Bunurilor Vanzatorul isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse/accesorii etc., decat cele comercializate pe Site si care sunt utilizate pentru a crea o grafica ambientala placuta, prezenta lor in acele imagini fiind doar cu caracter exemplificativ. Respectivele produse sau accesorii pot sa nu fie incluse in componenta si/sau costurile Bunurilor respective si implicit nu vor fi livrate impreuna cu acestea.
  3.10.  Informatiile, respectiv imaginile/pozele Bunurilor de pe Site au caracter informativ, iar Bunurile livrate pot diferi de imaginile lor prezente pe Site din punct de vedere al culorii sau nuantei.
  3.11.  Promotiile/ofertele prezentate pe Site sunt valabile in limita stocului disponibil. Promotiile sunt valabile pe perioade limitate de timp, de regula mentionate. In cazul in care nu se mentioneaza o perioada de timp, acestea sunt valabile in limitele stocurilor disponibile.
  3.12.  Adalee.ro isi rezerva dreptul de a modifica pretul Bunurilor afisate pe Site, fara o instiintare/notificare prealabila, in conformitate cu Politica sa Comerciala si de Vanzari. Vanzatorul isi rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice alta informatie de pe Site, fara nici o anuntare prealabila.
  3.13.  Pentru o buna informare a sa, Cumparatorul va monitoriza permanent Termenii si Conditiile, care pot fi actualizate, modificate si completate oricand de Vanzator.
  3.14.  In cazul unor neintelegeri se aplica Termenii si Conditiile valabile la momentul aparitiei neintelegerii intre Parti si notificarii acesteia in scris de catre Cumparator catre Vanzator.
  3.15.  Prin folosirea Site-ului, Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Site-ului, Continutului, Vanzatorului sau oricarui tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

  4 DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

  4.1     Continutul, astfel cum este definit in prezentul Document incluzand, dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Vanzatorului, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
  4.2     Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului/ nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de Vanzator, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Vanzatorului asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Vanzatorul.
  4.3     Orice Continut la care Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Vanzatorl si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Vanzatorului cu referire la acel Continut.
  4.4     Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul/ poate copia, transfera si/sau utiliza Continutul numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.
  4.5     In cazul in care Vanzatorul confera Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului/ dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit Continut, la care Utilizatorul/ Clientul/Cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor Continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor Continuturi pe Site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Vanzatorului pentru respectivul Utilizator/Client/Cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest Continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui Continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
  4.6    Niciun Continut transmis catre Utilizator, Client, sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Vanzatorului si/sau al angajatului/prepusului Vanzatorului care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul Continut.
  4.7    Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau prin  acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.
   

  5 COMANDA

  5.1    Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor dorite in Cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda prin efectuarea platii prin una dintre modalitatile indicate expres pe Site. Odata adaugat in Cos, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun in Cos, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei Comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.
  5.2    Pentru a duce la bun sfarsit o comanda, Cumparatorul trebuie sa urmeze optiunea “finalizeaza comanda”, care, dupa introducerea produselor in cos, ofera Cumparatorului posibilitatea de a opta intre: (i) a utiliza contul sau existent pe site, pentru atentificare; sau (ii) a crea un cont nou in scopul autentificarii; sau (iii) a finaliza rapid o comanda fara deschiderea unui cont pe site. Ultima optiunea difera de primele doua prin aceea ca orice potential Cumparator nu trebuie sa-si mai deschida un cont pe site iar datele sale nu vor fi retinute permanent pe site, ci doar atata timp cat este nevoie pentru procesarea comenzii si perfectarea vanzarii, datele fiind sterse automat ulterior acestui moment. Totodata in lipsa unui cont pe site, Cumparatorul nu va putea sa verifice istoricul achizitiilor sale pe site si la orice noua intentie de achizitie online, pe site, va trebui sa-si introduca din nou toate datele, ca si la prima achizitie. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul garanteaza ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.
  5.3     Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.
  5.4     Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei Parti fata de cealalta sau fara ca vreo Parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
  5.4.1 neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a Tranzactiei, in cazul platii online;
  5.4.2 invalidarea Tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Vanzatorul, in cazul platii online;
  5.4.3 datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt nereale, incomplete si/sau incorecte;
  5.4.4 In cazul unei erori cu privire la pretul produselor, generate de comunicarea tehnica gresita dintre programul de gestiune si preturi al Vanzatorului si site-ul www.adalee.ro. In nicio situatie nu se pune problema de nerespectare a drepturilor consumatorului.
  5.5     In cazul in care un Bun comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 14 (paisprezece) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.
  5.6    Posibilitatea anularii unei comenzi este disponibila prin trimiterea unui e-mail catre adresa: comenzi@adalee.ro.
  Daca v-ati  razgandit si nu mai doriti  un Bun din comanda, doriti  alt Bun decat cel comandat sau nu mai doriti  niciunul dintre Bunurile comandate, ne puteti  anunta cat mai repede pe adresa de e-mail: comenzi@adalee.ro. Colegii nostri de la Relatii Clienti vor face tot posibilul sa va modifice sau sa va anuleze Comanda.
  5.7    Dupa ce ati inregistrat comanda, puteti urmari statusul acesteia din contul Dvs. de Client, in sectiunea “Comenzile mele”.

  6 FACTURARE – PLATA

  6.1    Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul Site-ului www.adalee.ro sunt in lei (RON) si includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare. Facturarea Bunurilor achizitionate se face folosind informatiile furnizate de Cumparator in formularul destinat in acest sens, care se gaseste pe Site. Adalee.ro nu raspunde de corectitudinea informatiilor furnizate de Cumparator pentru factura.
  6.2    Pretul, modalitatea de plata, termenul de plata, termenul de livrare sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
  6.3     Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de Vanzator, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.
  6.4     Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul si de a le comunica prin e-mail Vanzatorului si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
  6.5    Prin aceasta modalitate de comunicare, Cumparatorul, accesand Contul sau e-mail-ul furnizat la deschiderea Contului, va detine o evidenta a facturilor emise de Vanzator, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate doreste.
  6.6    Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic, prin adaugarea acestora de catre Vanzatorul in Cont sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.
  6.7     In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in Cont sau in email-ul furnizat, va rugam sa ne sesizati acest aspect pe adresa de e-mail: comenzi@adalee.ro.
  6.8     Datele cardului bancar/de plata ale Clientului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile pentru Vanzator si nici nu vor fi stocate de catre de Vanzator sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei (de exemplu o Banca sau un IFN) sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, cu respectarea dispozitiilor incidente in domeniul stocarii datelor, despre a carei identitate Clientul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.
  6.9     Entitatea autorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de card este EuroPayment Services S.R.L., o societate organizată în baza legii române, având sediul în Str. Ion Câmpineanu, nr 11, Bl. Union, etaj 8, camera 803, Sector 1, București, 010031, România, înregistrată la Registrul Comerțului cu numărul J40/9950/2006, cod unic de înregistrare RO18773866, societate care detine proprietatea asupra portalului de plati “EUPLATESC” (utilizat de Vanzator in procesul de vanzari online) si care gestioneaza functionarea acestuia.
  6.10    Cumparatorul/Clientul va avea la dispozitie mai multe modalitati de plata, descrise mai jos:
  - plata online cu cardul bancar in contul Vanzatorului;
  - plata ramburs efectuata catre reprezentantul Firmei de Curierat care va livra Bunul;
  6.11    In cazul optarii de catre Client pentru efectuarea platii pretului prin sistemul de plata online in vederea achizitionarii oricarui Bun de pe Site, Vanzatorul nu va livra Bunul achizitionat/comandat de pe Site, pana cand Pretul Bunului nu intra in contul Vanzatorului. In situatia in care Pretul Bunului si/sau Serviciilor nu intra in Contul Vanzatorului in termen de 15 zile calendaristice de la data efectuarii Comenzii, Comanda va fi anulata si se considera a nu fi existat, Vanzatorul fiind exonerat de orice raspundere, de orice natura fata de Client.
  6.12    Pentru motive de securitate a Tranzactiilor este recomandat ca Utilizatorul/ Cumparatorul sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Deasemenea, nu este recomandata divulgarea parolei de acces in cont si se recomanda folosirea unei parole cat mai complexe care sa asigure acesteia un grad mai puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

  7 CONDITII DE LIVRARE A BUNURILOR

  7.1    Documentele care insotesc Bunul la livrare
  La livrare, Bunul va fi insotit de factura.
  7.2    Modificarea conditiilor de livrare. Anularea unei livrari
  Posibilitatea anularii unei livrari este disponibila prin trimiterea unui e-mail catre adresa: comenzi@adalee.ro.
  Daca v-ati razgandit si doriti sa modificati adresa de livrare, sau doriti anularea totala a livrarii, ne puteti anunta cat mai repede pe adresa de e-mail: comenzi@adalee.ro. Colegii nostri de la Relatii Clienti vor face tot posibilul sa va  modifice detaliile livrarii sau sa va anuleze livrarea. Comanda poate fi anulata doar pana la momentul la care Bunul este predat din depozitul Vanzatorului catre firma de curierat.
  7.3    Termene de livrare
  Vanzatorul se obliga sa livreze prin intermediul unei firme de curierat Bunul comandat si achizitionat, in cel mai scurt interval de timp posibil, intr-un termen de maxim 5 de zile de la data efectuarii Comenzii.
  7.4    Detalii privind livrarea
  Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor care insotesc Bunul.


  7.5  COSTURILE DE LIVRARE

  Va rugam sa parcurgeti Modalitati de plata si transport, care face parte din prezentul Document.


  8 TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

  8.1   In functie de modalitatea de achizitie si/sau de modalitatea de plata aleasa de Cumparator, Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata de la Vanzator catre Client/Cumparator la momentul realizarii livrarii in locatia indicata in Comanda.


  9 DREPTUL DE RETRAGERE

  9.1    Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu neprestat inca, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele mentionate expres in prezentul Document. Astfel, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu neprestat inca, expiră în termen de 14 zile de la ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a Bunului achizitionat online;
  9.2    In cazul exercitarii dreptului de retragere, Cumparatorul va returna Bunurile fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care a comunicat Vanzatorului decizia sa de retragere din Contract. Termenul este respectat daca Bunurile sunt returnate de Cumparator inainte de expirarea perioadei de 14 zile.  Bunurile trebuie sa fie returnate in conditii de siguranta.
  9.3    In situatia exercitarii dreptului de retragere, Cumparatorul poate opta pentru inlocuirea Bunului returnat cu un alt Bun disponibil pentru vanzare, situatia in care i se va rambursa doar diferenta dintre valoarea Bunului returnat, in conditiile prezentului Document si pretul noului Bun, sau, dupa caz, Cumparatorul va achita diferenta de pret, daca valoarea Bunului disponibil ales la schimb este mai mare.
  9.4    In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, in termenul legal mai sus specificat, va solicita neechivoc in scris acest lucru, prin e-mail la adresa: comenzi@adalee.ro.

  Bunurile se returneaza, in masura posibilului, in ambalajul original, insotite de factura.
  9.5    Regula in ceea ce priveste Costurile de retur este aceea ca acestea sunt in sarcina Cumparatorului/Clientului, care ia act de aceasta prevedere prin aderarea la prezentul document Termeni si Conditii.
  9.6    In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din Contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit Bunul respectiv.
  9.7    In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract.
  9.7.1 pentru Comenzile, achitate ramburs, prin restituirea contravalorii Bunului in contul bancar transmis de Client/Cumparator;
  9.7.2 pentru Comenzile achitate prin card de credit, prin restituirea contravalorii Bunului in contul bancar transmis de Client/Cumparator;
  ATENTIE: Returnarea Pretului se face exclusiv in contul indicat expres de Client/Cumparator in scris, transmis prin e-mail Vanzatorului in acest scop. Nu se fac returnari in numerar sau ramburs.
  9.8    In caz de solicitare de retragere a Clientului/Cumparatorului din Contract, cu titlu de exceptie de la termenul de 14 zile, Vanzatorul are dreptul de a amana rambursarea sumei pana la primirea Bunului(-rilor) si efectuarea receptiei calitative/cantitative – evaluarea starii Bunului.
  9.9    In cazul exercitarii dreptului de retragere, returul Bunurilor se va efectua prin intermediul Vanzatorului sau al firmei de curierat contractate de acesta care a afectuat livrarea initiala sau care este indicat expres de Vanzator. Cumparatorul poate opta insa pentru orice forma de expediere a Bunului atata timp cat aceasta asigura si garanteaza integritatea si siguranta Bunului pe cheltuiala proprie (prin curier rapid). Estimativ, costul expedierii retur, in cazul exercitarii dreptului de retragere de catre Cumparator, va fi egal cu costul transportului de la livrare daca se respecta acelasi tip de ambalare exceptand situatia in care Bunul a fost achizitionat in urma unei campanii de marketing ce include transportul gratuit.
  In situatia in care returul are loc ca urmare a existentei unor neconformitati la Bunurile livrate din motive imputabile Vanzatorului (exemplu: a fost livrat un alt Bun decat cel comandat, sau Bunul comandat este distrus/afectat etc.), costul returului este suportat de Vanzator.
  Din ratiuni logistice si de organizare interna a Vanzatorului, returul se va face pe cat posibil cu etichetele initiale intacte și returnand toate documentele cu care a fost livrat produsul.
  9.10    Daca Bunul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou (accesorii sau parti ale Bunului lipsesc, Bunul este deteriorat total ori partial, etc.), ne rezervam dreptul de a  retine din pretul achitat contravaloarea costurilor necesare pentru readucerea Bunului de catre producator in starea initiala, sau de a refuza restituirea pretului. In aceasta situatie Cumparatorul poate opta sa reintre in posesia Bunului returnat Vanzatorului, transportul fiind suportat de catre Cumparator, comunicand in acest sens optiunea sa Vanzatorului.
  Vanzatorul isi rezerva dreptul de a limita serviciul de vanzare produse online in cazul unor retururi repetate si/sau nejustificate si/sau exercitate cu reacredinta de catre Cumparator, indiferent de tipul Bunului returnat. Cumparatorul va fi informat printr-o notificare scrisa sau posta electronica, atunci cand se constata un astfel de comportament incorect, anterior impunerii unor astfel de restrictii cauzate de un comportament abuziv.  10 CONFIDENTIALITATE

  10.1   Vanzatorul va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.
  10.2    Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract, fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
  10.3  Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui Site, oferiti si permiteti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. Vanzatorul nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.
   

  11 PROMOTII, CAMPANII, OFERTE SI MESAJE PUBLICITARE

  11.1. Vanzatorul poate publica pe Site informatii ori mesaje despre Bunuri, Servicii si/sau Promotii practicate de catre acesta, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.
  11.2.  Promotiile/ofertele prezentate pe Site sunt valabile in limita stocului disponibil. Promotiile sunt valabile pe perioade limitate de timp, de regula mentionate in mesajele ce le insotesc.
  11.3.  Vanzatorul poate retrage sau poate modifica o oferta de Bunuri si/sau Servicii, in orice moment, fara a datora cuiva penalitati sau alt gen de daune, de orice natura.
  11.4.  Tarifele afisate pe Site taiate de o linie semnifica pretul de lista, iar pretul netaiat este pretul pe care trebuie sa il plateasca Clientul pentru achizitionarea Bunului, in cazul in care sunt Bunuri in promotie. Ele nu includ tariful aferent Serviciului de transport. Astfel, se evidentiaza promotia pentru fiecare Bun, prezentand pretul initial (taiat), respectiv pretul de promotie (de plata).
  11.5.  Toate informatiile din evenimentele de vanzare folosite pentru descrierea Bunurilor/Serviciilor, caracteristici, a preturilor, a stocurilor per Bun disponibile pe Site (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia link-uri catre alte site-uri etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind cu titlu de prezentare.
     

  12 COMUNICARI COMERCIALE

  12.1   Utilizatorul/Cumparatorul/ Clientul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:
  prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Comunicarile Comerciale primite de la Vanzator;
  prin contactarea Vanzatorului si transmiterea unui mesaj clar privind dezabonarea.
  In urma achizitionarii unui Bun, Vanzatorul va putea transmite Cumparatorului/Clientului  Comunicari Comerciale cu privire la:
  sugestii de Bunuri recomandate a fi utilizate impreuna cu Bunul achizitionat;

  Newsletter, dar numai in caz de abonare la acest gen de serviciu; Newsletter-ul se poate trimite si Utilizatorului care nu a achizitionat inca vreun Bun de pe Site, dar care si-a create un Cont pe Site si si-a exprimat acordul pentru primirea unor astfel de Comunicari.
  Utilizatorul/Clientul se poate dezabona, in orice moment, de la Comunicarile Comerciale mentionate in prezentul Document, de mai sus, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Vanzator sau prin contactarea Vanzatorului in acest sens.
  De asemenea, pentru imbunatatirea ofertei de Bunuri si Servicii si a experientei de cumparare, vom folosi datele Dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus.


  13 RASPUNDERE

  Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si nici pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
  Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, fiind  responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.
  Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Utilizatorul/ Clientul Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Online afisate pe Site in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii Continutului si/sau la data plasarii Comenzii.
  Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile Online afisate pe Site pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificari ale cerintelor legale. Documentul este opozabil tuturor Utilizatorilor/Clientilor/Cumparatorilor de la momentul afisarii pe Site.  In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe Site versiunea modificata a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

  Vanzatorul nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi/link-uri din Continut, indiferent de natura acestor legaturi/link-uri. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.
  Vanzatorul este exonerat de orice vina in cazul utilizarii site-urilor si/sau al Continutului transmis catre Client, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc.), prin intermediul site-urilor, e-mail-ului sau al unui angajat al Vanzatorul, atunci cand aceasta utilizare a Continutului poate produce pagube de orice natura Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.
  Vanzatorul nu garanteaza Utilizatorului/Clientului acces pe Site sau la Bunuri si/sau Servicii, in lipsa inregistrarii de catre acesta din urma prin parcurgerea etapelor de inregistrare de pe Site (a inregistrarii pe Site a unui Cont al Utilizatorului/Clientului).
  Vanzatorul nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:
  - Site-ul, Bunul va fi potrivit cerintelor sau asteptarilor Utilizatorului/Clientului;
  - Site-ul va functiona neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel;
  - Bunurile/Serviciile obtinute ca bonus, in cadrul vreunei promotii ori campanii publicitare, la Bunurile achizitionate prin intermediul Site-ului, vor corespunde cerintelor sau asteptarilor Clientului.
  Operatorii, administratorii si/sau proprietarii Site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare etc., care pot aparea intre Client si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul Site-ului, decat in limita prevederilor din Document.
  Vanzatorul nu raspunde pentru daunele de orice fel si de orice natura create din distrugerea Bunurilor cumpărate și/sau daunele directe sau indirecte create altor bunuri sau persoanelor de catre Bunurile cumparate, pentru care Clientul/Cumparatorul a asigurat montajul, prin mijloace proprii ori subcontractate, cu incalcarea instructiunilor de montaj si/sau a prevederilor certificatului de garantie aferente fiecarui Bun in parte, ori a celor referitoare la sanatatea si siguranta in munca.

  14 MASURI PRIVIND LIMITAREA POSIBILITATII DE FRAUDA

  14.1   Vanzatorul nu solicita Utilizatorilor/Clientilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS etc.) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale. Clientul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.
  14.2   Vanzatorul isi declina orice responsabilitate, in situatia in care un Utilizator/Client ar fi / este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca reprezinta interesele Vanzatorului.
  14.3   Utilizatorul/Clientul se obliga sa informeze Vanzatorul asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.
  14.4   Vanzatorul nu promoveaza SPAM-ul. Orice Utilizator/Client care a furnizat explicit adresa sa de e-mail pe Site poate opta pentru dezactivarea contului de Utilizator/Client aferent acestei adrese de e-mail.
  14.5   Comunicarile realizate de catre Vanzator prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii Continutului.
  14.6   Urmatoarele actiuni  vor fi considerate tentativa de fraudare a Continutul Site-ului Vanzatorului:
            - de a altera sau de a modifica Continutul Site-ului sau orice corespondenta expediata prin orice modalitate de catre Vanzatorul catre Clienti;
            - de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza Site-ul;
            - de a accesa sau de a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, Continutul expediat prin orice mijloc de catre Vanzator catre Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al Continutului.
              Vanzatorul isi rezerva dreptul de intreprinde orice masuri legale care se impun in astfel de situatii, incusiv de a formula plangere penala  impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa, sau a(u) pus in opera astfel de actiuni.

  15 PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL. COOKIES

  15.1 PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
  Va rugam sa parcurgeti Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.
  15.2 FOLOSIREA COOKIE-URILOR
  Va rugam sa parcurgeti Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document.
   

  16 FORTA MAJORA

  Nici una din Parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului Partilor si care nu poate fi evitat.
  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.
   

  17 LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

  Prezentul Document este supus legii romane.
  In cazul existentei unor neintelegeri intre Vanzator si Utilizator/Cumparator/Client se vor aplica prevederile prezentului Document – Termeni si Conditii
  Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila. In cazul in care rezolvarea pe cale amiabila a acestor litigii nu va fi posibila intr-un termen de maximum 60 de zile de la debutul lor, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul Vanzatorului.

  18 DISPOZITII FINALE

  Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea etc. Site-ului si/sau al oricarui Continut trimis de catre Vanzatorul Utilizatorului/Clientului/ prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic etc.), Utilizatorul/Clientul/ se declara de acord cu si accepta prevederile acestui Document ("Termeni si Conditii").
  18.2. Daca oricare dintre dispozitiile de mai sus va fi gasita nula, nevalida, nefunctionala, sau nelegala, indiferent de cauza, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte prevederi ale Documentului.
  18.3. Pentru mai multe detalii va rugam sa apelati Serviciul Suport Clienti prin e-mail pe adresa: comenzi@adalee.ro, de unde veti un raspuns in cel mai scurt timp.